1000e AutoMaatje Leusden rit!

Vandaag, donderdag 30 juli werd de 1000e AutoMaatje rit gereden. Zo’n mijlpaal vraagt natuurlijk om een speciaal moment. Burgemeester Bouwmeester die 18 maanden geleden de eerste rit reed, was erbij om de chauffeur en passagier van de 1000e rit te verwelkomen bij de feestelijke tussenstop bij Huis van Leusden. Ook Ton Voortman, consul van de ANWB was erbij evenals de AutoMaatje chauffeurs en matchmakers.

Meedoen

Vervoer kan een belangrijke voorwaarde zijn om mee te kunnen doen, om familie of vrienden te bezoeken, naar de markt te gaan of om te gaan sporten. Zo reed chauffeur José tijdens de 1000e rit deelnemer Tineke naar Theo Meijer Sport.

Burgemeester Bouwmeester en Ton Voortman van de ANWB maakten van de gelegenheid gebruik om de vrijwilligers hartelijk te danken voor hun inzet en betrokkenheid. Onder het genot van een kopje koffie met een gebakje werd buiten voor Huis van Leusden – op gepaste afstand – nog lang nagepraat.

1000e AutoMaatje

Bloemen voor de deelnemer en de chauffeur van de 1000e rit

Hoe werkt het?

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice door vrijwilligers. Zij gebruiken daarvoor hun eigen auto. Via AutoMaatje regelt u vervoer naar ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut, maar bijvoorbeeld ook naar de kapper, de markt, de sportschool of een van de vele activiteiten in en rond Leusden. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

AutoMaatje reserveert u via Lariks: (033) 303 44 44 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur). De telefoniste van Lariks boekt alle aanvragen in het computersysteem van AutoMaatje. De vrijwillige ‘matchmakers’ voeren de laatste handelingen uit en koppelen de deelnemer en de chauffeur en informeren hen over de rit.