vacature

Vacature Teammanager Lokaal Team (sociaal wijkteam)

Zorg en welzijn. Dat doen we samen. Als team, met inwoners, met vrijwilligers, met de gemeente, met zorgorganisaties. Samen helpen we mensen weer op weg. Bij Lariks doen we dat vanuit verschillende specialismen, maar met dezelfde focus. We biedendichtbij effectieve ondersteuning gericht op het zo snel, eenvoudig en duurzaam mogelijk oplossen van enkelvoudige en meervoudigeproblemen. Onze medewerkers zijn gedreven, zelfstandige professionals die onder aanvoering van teammanagers het beste uit zichzelf halen zodat ze inwoners de ondersteuning kunnen geven die nodig is.

Ter versterking van het MT zijn we per direct op zoek naar een:

Teammanager Lokaal Team (sociaal wijkteam)

24 uur schaal 10 (min. €3.221 max. €4.830)

Met als belangrijke kwaliteiten: situationeel leidinggeven en verbindend lid van het MT.

Het MT van Lariks bestaat uit een directeur-bestuurder en drie teammanagers. De vacature is voor de teammanager die het Lokaal Team (sociaal team) aanstuurt. In deze functie vervang je aanvankelijk de huidige teammanager. Omdat we ons voorbereiden op ontwikkelingen en ons takenpakket wordt uitgebreid zal er een nieuw team worden gevormd. Hiervoor is een vierde teammanager nodig. Als de huidige teammanager Lokaal Team haar werkzaamheden hervat kun jij aan de slag als die vierde teammanager.

Over het Lokaal Team: 

Het Lokaal Team wordt ingezet bij complexe problematiek en crises of als de inwoner niet in staat is zelf regie te voeren. Consulenten bieden kortdurende begeleiding, voeren casus- en/of procesregie en schakelen zo nodig specialistische hulp- verlening of gedwongen kader in.

Over de functie:

Als teammanager geef je leiding aan je team en begeleidt, inspireert, coacht en motiveert waar nodig. Daarbij heb je oog voor het team, maar ook voor de individuele medewerker. Je stuurt op doelen en resultaten en levert een belangrijke bijdrage aan een goede werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling, verdieping en plezier. Als teammanager heb je een helikopterview, maar desgewenst denk je ook mee op casusniveau.

Als MT-lid stuur je op tactisch niveau op het behalen van de gewenste resultaten. Je denkt proactief mee met de koers en ontwikkeling van de organisatie en vertaalt deze naar je team. Beleidslijnen zet je daarbij om in concrete, haalbare en consistente doelen.

Je werkt nauw samen met beleidsadviseurs en de accountmanager van de gemeente. Met je kennis en ervaring draag je bij aan hetbeleidskader sociaal domein en aan de doelstellingen van de gemeente. Je vertegenwoordigt Lariks in de regio en onderhoudt actief contact met samenwerkingspartners.

Wat neem je mee?

 • Kennis over en ervaring in het sociaal domein
 • Relevante leidinggevende en managementervaring, bij voorkeur in een lokaal/sociaal wijkteam.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je beschikt over analytisch denkvermogen
 • Je bent benaderbaar, verbindt mensen en weet zo een sfeer van vertrouwen en veiligheid te creëren.
 • Als je beschikt over zorginhoudelijke kennis en kennis van gemeentelijke politieke processen, dan is dat een pre, evenals ervaring met project en/of procesmatig werken.
 • HBO/WO

Wat bieden we?

 • Als teammanager krijg je de ruimte om het beste uit jezelf, je team en Lariks te halen.
 • Initiatief en ondernemerschap worden gewaardeerd.
 • Er is ruimte voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.
 • Lariks is een werkgever die er toe doet en daadwerkelijk een bijdrage levert aan de Leusdense samenleving.
 • Lariks is gevestigd in Huis van Leusden, gelegen in het centrum met winkels, parkeergelegenheid en openbaar vervoer vlakbij.

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Marie-José Hermans (directeur-bestuurder): m.hermans@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44 (tussen 9.00 – 12.30 uur).

Past de vacature bij je?

Reageer dan snel en uiterlijk 16 mei 2022. We hebben op korte termijn versterking nodig. Zodra er geschikte kandidaten heb- ben gereageerd, starten we met de gesprekken.

Je brief met motivatie en cv stuur je naar: sollicitaties@lariks-leusden.nl.

 

Lariks | ‘t Erf 1 | 3831 NA | Leusden info@lariks-leusden.nl | www.lariks-leusden.nl