FF tijd voor iets leuks

Activiteiten voor jonge mantelzorgers een zonnig succes

Vrijdag 23 april was er voor jonge mantelzorgers uit Leusden ‘FF tijd voor iets leuks’ bij Fort33. Door een bijdrage van Jeugd Aan Zet konden twee leeftijdsgroepen (6-12 en 13-17 jaar) meedoen met de workshops Theater, Dans en BMX. De activiteit werd georganiseerd door Lariks in samenwerking met Scholen In De Kunst, PunkyChulo en Fort33.

Wethouder Patrick Kiel kwam langs om te kijken hoe de jeugd even hun zinnen kon verzetten. Hij zag ze deelnemen aan de theaterworkshop Spel & Plezier van Aimy Weber, de dansworkshop HIPHOP van Jerry Altenstad en de BMX workshop Tricks & Tips van Bas Kwaaitaal. Uiteraard werden de activiteiten corona-proof georganiseerd.

Over jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die zich regelmatig zorgen maken, soms zorg moeten missen en/of extra belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus, met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen. Zeker één op de tien kinderen maakt dit mee. In de gemeente Leusden is er voor deze kinderen ‘FF tijd voor iets leuks’. Dit bestaat uit een compliment in de vorm van een waardebon en er worden door Lariks regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Corinne Mooren is de mantelzorgconsulent van Lariks. Zij was er vrijdag natuurlijk bij en is ook aanspreekpunt volwassen en jonge mantelzorgers uit de gemeente Leusden.