afvalvergoeding

Afvalscheiding en afvalvergoeding zijn veranderd per 1 januari 2022

Nieuw: Afvalcontainers voor incontinentiemateriaal en luiers

In de gemeente Leusden staan negen afvalcontainers waar u gratis incontinentiematerialen zoals luiers in kunt doen. Ook in de Milieustraat is hiervoor een speciale container. Om gebruik te kunnen maken van deze service, moet u uw milieupas laten activeren. Dit kost u eenmalig 10 euro. Dit kunt u betalen tijdens openingstijden op de Milieustraat.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met de gemeente op telefoonnummer 14 033. Of stuur een e-mail naar gemeente@leusden.nl.

Milieuvriendelijke oplossing
Luiers en incontinentiemateriaal dat in de nieuwe, speciale containers wordt gedaan, wordt verwerkt tot biomassa waaruit energie kan worden gewonnen en andere herbruikbare materialen. Lees meer over afval wegbrengen in gemeente Leusden.

Afvalvergoeding voor inwoners met een chronische ziekte of een beperking gewijzigd

Kreeg u in 2021 een vergoeding voor incontinentiemateriaal?

De vergoeding voor de kosten van extra restafval in de vorm van incontinentiematerialen stopt (per 1 januari 2022). U kunt het afval nu gratis in een van de negen speciale containers doen.

Vergoeding van kosten voor ander extra afval door medische oorzaak 

Heeft u als gevolg van een chronische ziekte of beperking ander extra restafval dan incontinentiematerialen?

Zoals:

  • Stoma
  • Dialyse
  • Anders…

Dan kunt u contact opnemen met Lariks en vragen of u een vergoeding kunt krijgen voor de extra kosten die u voor dit afval maakt. U komt in aanmerking voor deze vergoeding als u meer kosten maakt dan €27,20 per jaar (dit is het bedrag dat een huishouden gemiddeld betaalt aan variabele kosten).