Autisme is bij iedereen anders

AutismeAutisme zie je niet aan de buitenkant. Maar als je autisme hebt, dan verwerk je informatie op een andere manier dan andere mensen. Dat heeft invloed op je dagelijks leven. Welke invloed en hoeveel, verschilt per persoon. Want autisme uit zich bij iedereen weer anders.

Via deze link komt u op de website van de Nederlandse Vereniging Autisme met veel informatie over autisme.

Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme – zoals ouders, broers, zussen, partners, leraren en zorgverleners – is vele malen groter.

Kind met autisme

Voor ouders van kinderen met autisme en voor gezinsleden van iemand met autisme organiseert Lariks regelmatig thema-avonden en workshops. Het actuele aanbod vindt u hier. 

In samenwerking met Buurtsportcoaches van LeusdenFit worden sportactiviteiten voor kinderen met autisme georganiseerd. Bekijk hier het aanbod. Of neem contact op met het Beweegloket voor een passend advies. 

Grasboom Leusden is er voor jongeren met autisme, die op eigen benen willen staan. Die prettig, veilig én op zichzelf willen wonen. In een eigen appartement, in een veilige omgeving, met begeleiding in de buurt én een professioneel vangnet om zich heen. Lees meer.

Autisme Informatiecentrum

In Amersfoort is een Autisme Informatiecentrum. U bent hier welkom op het inloopspreekuur.  Dit is iedere 2e donderdag van de maand, 10.00 – 12.00 uur. Het spreekuur is op afspraak. U kunt een afspraak maken via: Email: aic_amersfoort@live.nl

Let op! In verband met de RIVM maatregelen kunnen de openingstijden afwijken.

Adres

AB Het Spectrum,
Nijverheidsweg-Noord 123,
3812 PL Amersfoort
Locatie op Google Maps

Email: aic_amersfoort@live.nl
Facebook: www.facebook.com/AICAmersfoort

Contact en activiteiten

PASSA is een Plek voor ASS’ers in Amersfoort (normaal- en hoogbegaafd) en iedereen die zich daarmee verbonden voelt. Lees hier meer over het aanbod van PASSA.

Kei – Aut organiseert maandelijks een bijeenkomst voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis met als doelen: ontmoeten van lotgenoten en het samen delen van ervaringen. Tijdens deze avonden worden activiteiten georganiseerd, zoals samen koken en eten en spelletjes spelen, creatieve of filmavond. Bekijk hier het aanbod van Kei-Aut.

Interessante websites:

Meer weten?

Wilt u van gedachten wisselen over de zorg voor uw kind en over de mogelijkheden die er in de gemeente Leusden zijn? Maak dan een afspraak met een consulent van Lariks, bel met: 033 303 44 44 of mail naar info@lariks-leusden.nl

Lancering YouTube filmpjes over kinderen met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme lanceerde op Wereld Autisme Dag 3 korte filmpjes* van kinderen met autisme die op een laagdrempelige en toegankelijke manier duidelijk maken wat autisme is en hoe andere kinderen hier het beste mee om kunnen gaan. In de 3-minutenfilmpjes vertellen kinderen met autisme, die op een gewone basisschool zitten, zelf wat ze goed kunnen en waar ze moeite mee hebben. Ook vertellen ze op welke manier ze graag zouden willen dat er met ze wordt omgegaan. De NVA hoopt dat de filmpjes, die vanaf 2 april online staan op YouTube, andere kinderen meer begrip krijgen voor kinderen met autisme. Hierdoor wordt het voor zowel het kind met autisme als de andere kinderen prettiger om met elkaar te leren en spelen. Hiernaast een van de filmpjes, meer vindt u hier.
*De filmpjes zijn mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds en Stichting H.J. Sipkema.