AutoMaatje

AutoMaatje Leusden gestart!

Donderdag 23 januari ging AutoMaatje Leusden van start. De heer van Wageningen was de eerste passagier. Hij werd thuis opgehaald door een bijzondere AutoMaatje-chauffeur; burgemeester Bouwmeester! Samen reden ze naar Huis van Leusden waar de start van AutoMaatje feestelijk werd gevierd. Aanwezig waren onder meer  de vrijwillige AutoMaatje chauffeurs en de vrijwillige MatchMakers.

AuoMaatje

 

ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat zij minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving.

Met behulp van ANWB AutoMaatje kunnen inwoners gemakkelijker een aanvraag doen voor incidenteel vervoer. Vrijwillige matchmakers koppelen de vervoersvraag van een inwoner aan een beschikbare chauffeur. De vrijwillige chauffeur, het zogenaamde AutoMaatje,  begeleidt mensen van deur-tot-deur met de eigen auto en ontvangt hiervoor van de deelnemer een kleine onkostenvergoeding van €0,30 per gereden kilometer.

Hoe vraagt u vervoer door AutoMaatje aan?

Leusdenaren kunnen zich bij Lariks aanmelden voor een rit. Dit kan telefonisch via 033- 303 44 44 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30. De telefoniste neemt dan eenmalig de persoonsgegevens op en zet die in het systeem. Een van de vrijwillige matchmakers neemt vervolgens contact op om de spelregels van ANWB AutoMaatje nog eens door te spreken en om een deelnemerskaart te overhandigen. Een rit dient minimaal 2 dagen van te voren te worden aangevraagd. De matchmakers hebben dan voldoende tijd om op zoek te gaan naar een beschikbare chauffeur. Het kan voorkomen dat er geen chauffeur beschikbaar is, de deelnemer dient dan zelf voor een alternatief te zorgen.

 

Op  automaatjeleusden.nl staat alle informatie over ANWB AutoMaatje Leusden.