Racerunning

Clinic RaceRunning in Leusden een succes!

LeusdenFit organiseerde in samenwerking met RaceRunning AV-triathlon een clinic RaceRunning in Leusden voor kinderen en volwassenen.

Mensen die door een aandoening moeite hebben met hun balans, lopen of het lopen van afstanden, kunnen met behulp van de RaceRunner vaak wél lopen of zelfs rennen. Dat geldt voor mensen met een fysieke beperking bijvoorbeeld cerebrale parese, MS, hersenletsel of een andere aandoening waardoor het lopen moeilijk gaat. De RaceRunner is een driewielig loopframe met een zadel, borststeun en stuur.

Henriëtte Stemerdink en Gabriëlle van AV Triathlon stemden de begeleiding af met Rein Kijlstra, die zorgde voor de persoonlijke afstelling van de RaceRunners. Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach aangepast sporten had ook verschillende mensen voor de clinic uitgenodigd. Zij zorgt voor passend beweegaanbod voor mensen met een beperking.

Een paar voorbeelden:

Sezen uit Leusden is een meisje van 9 jaar vol energie. Ze loopt met spalken en valt regelmatig bij het spelen of rennen. Op de RaceRunner kon ze alle energie kwijt. Enthousiast rennen en spelletjes doen met de meisjes die al lid zijn van RaceRunning Amersfoort. Een feest om te zien hoe uitgelaten de kinderen aan het spelen waren. Sezen: ”Ik wil ermee het bos in!” Ze kan niet wachten om een proefles mee te doen bij de atletiekvereniging. Bij het afscheid woensdag zei haar nieuwe RaceRunning-vriendinnetje: “Ik vond het gezellig met jou”.

Voor David (31 jaar) was RaceRunning een uitdaging. Vanwege een dwarslaesie is hij grotendeels rolstoelgebonden. Spannend om op een RaceRunner het lopen uit te proberen. Een geweldige ervaring rijker en met plannen om een trainer te zoeken voor een groepje volwassenen ging hij later naar huis. Mirjam die hem hiervoor had benaderd bracht drie volwassenen uit gemeente Leusden met elkaar in contact deze middag. Ze hebben contactgegevens uitgewisseld om een vervolgafspraak te maken. David zei vlak na de clinic tegen Mirjam: “Ik weet niet hoe het kan, maar het lijkt wel of ik nu beter in de rolstoel zit”.

Een jongetje van 6 jaar met cerebrale parese gebruikt normaal gesproken een rollator om te rennen. Wat stoer loopt hij tijdens de clinic met de RaceRunner! Zijn zusje wilde het ook graag uitproberen.

Met de RaceRunner kun je een wandeling maken, een hardlooprondje doen of sommige mensen trainen er zelfs mee voor deelname aan een marathon. RaceRunning is een snelgroeiende para-atletieksport. De sport wordt beoefend op de atletiekbaan en in de vrije natuur. Met de RaceRunner kun je meedoen aan allerlei loopevenementen en kidsruns, zoals bijvoorbeeld Marathon Amersfoort. Bij AV Triathlon kun je iedere week trainen op de atletiekbaan en ook regelmatig in het bos. Bij de proeflessen mag je een RaceRunner lenen en krijg je les in techniek en snelheid.

Heb je interesse? Neem contact op met het Beweegloket m.hagenaar@lariks-leusden.nl Als er voldoende deelnemers zijn organiseren we nog een clinic en vervolgmogelijkheden in de gemeente Leusden. In september is er ook een trainerscursus.