Corona hulp in gemeente Leusden

In thuisquarantaine? Boodschappen of medicijnen nodig, hond uitlaten? 

Neem contact op met Huiskamer van Leusden of de wijkvereniging in uw buurt.

Lees hier meer over hulp door Huiskamer van Leusden.

Contactgegevens wijkverenigingen:

 • Wijkvereniging Alandsbeek. Mail buurkrachtalandsbeek@gmail.com of bel 06 82 380 251.
 • Leusden-Zet: Stuur een berichtje naar info@leusdenzet.nl en laat weten waarbij je hulp kunt gebruiken, waar je woont en op welke gegevens je bereikbaar bent. Wij kijken of 1 van de leden je kan helpen.
 • DAVA, heeft een telefoonlijn geopend voor mensen die om een praatje verlegen zijn of praktische hulp nodig hebben 0342 200012 of mail: info@doorachterveld.nl.
 • Wensboom Leusden helpt leden met boodschappen doen. Bel op dinsdag of donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur 06 126 886 39 of mail: info@wensboomleusden.nl.

Handleiding om verantwoord anderen te helpen en besmetting te voorkomen. Download hier. 

LET OP: Veel mensen helpen ouderen en kwetsbaren door bijvoorbeeld boodschappen voor hen te doen. Maar helaas zijn er ook criminelen. Van nepcollectanten tot babbeltrucs phishingberichten en zogenaamde Corona medicijnen. Bekijk hier waar je op moet letten

Corona test

Iedereen met corona gerelateerde klachten kan zich laten testen. U hoeft niet eerst naar een (huis)arts voor een doorverwijzing; u kunt direct (online) een afspraak maken met de GGD. Lees hier hoe u dit doet. 

Corona eenvoudig uitgelegd

Via deze link kom je bij een begrijpelijke uitleg over het Corona virus. Bijvoorbeeld geschikt voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Behoefte aan een luisterend oor, contact met anderen?

 • Rode Kruis hulplijn voor mensen die in thuisisolatie zitten: 070 44 55 888.
 • De Luisterlijn, voor luisterend oor. Mailen, chatten, bellen.
 • Op Eentegeneenzaamheid.nl/houdcontact staat een overzicht met tips en initiatieven om contact te houden of hulp te bieden. Een klein gebaar doet veel! Neem contact met ons op als je mogelijkheden hebt of ziet om iets te doen.
 • Behoefte aan een praatje? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66.
 • Om te praten over de gevolgen van Corona op jouw mentale gezondheid neem je contact op met het coronahulp-initiatief van Ipractice. Het gratis telefoonnummer van het Corona-loket is 020-2444888. Ook online is het loket bereikbaar voor educatie en vragen: www.ipractice.nl/corona

Voor mantelzorgers

 • Lariks Steunpunt Mantelzorg
  Heeft u vragen dan kunt u ze mailen naar: mantelzorg@lariks-leusden.nl  Of neem contact op met Lariks via 033 303 44 44 (werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur). Tip: abonneer u op de nieuwsbrief mantelzorg en wordt regelmatig op de hoogte gehouden van nieuws, tips en activiteiten/bijeenkomsten. Aanmelden kan via mantelzorg@lariks-leusden.nl
 • De Mantelzorglijn is beschikbaar voor informatie over mantelzorg en het coronavirus via de website en op telefoonnummer 030–7606055.

Financiële hulp

 • ZZP-ers (en ondernemers) kunnen in Amersfoort terecht. Klik hier voor meer informatie. LET OP: Leusdense ZZP-ers kunnen niet DigiD gebruiken. Vul het aanvraagformulier handmatig in. Als dat niet lukt, dan via e-mail naar Teamzelfstandigen@amersfoort.nl. Vragen? Bel naar Amersfoort via 14033.
 • Belastingsteun voor ondernemers met betalingsproblemen door de Corona crisis. Lees meer. 

Informatie voor anderstaligen

Wilt u meer weten over [ONDERWERP]?
Neem dan contact op met onze consulent. U vind onze contactgegevens op de contactpagina.