Dag van de mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

Vandaag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak vinden ze de zorg vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Het hele jaar door en op Dag van de Mantelzorg in het bijzonder. Daarom trakteert gemeente Leusden mantelzorgers op een heerlijke maaltijdsoep.

Soep cadeau

Vorig jaar ontvingen mantelzorgers de soep-tegoedbon. Dit werd erg gewaardeerd. Reden om dit jaar iets soortgelijks te doen. Alle mantelzorgers die een Mantelzorgcompliment ontvangen én mantelzorgers die zich aanmelden via Lariks’ website kunnen vanaf vandaag gratis een verse maaltijd  soep bestellen. Deze wordt met liefde bereid door  Qlichef en in december worden afgehaald bij het Eetwerkcafé van Huis van Leusden. Dit kan op 7, 8 of 9 december tussen 9.00 – 15.00. Let op: u moet zich wel eerst aanmelden. Uw keuze voor een afhaaldatum geeft u aan op het het aanvraagformulier.

Klik hier voor het Aanvraagformulier soep

 

Wethouder Patrick Kiel: “We waarderen de inzet van mantelzorgers enorm. Het hele jaar door en op de Dag van de Mantelzorg in het bijzonder. Mantelzorgers zijn belangrijk. Ze bieden veel hulp aan een naaste. Bijvoorbeeld aan een ouder met dementie, een kind met autisme of een partner met Parkinson. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander komt heel wat kijken. Als gemeente Leusden laten we onze waardering blijken met het jaarlijkse Mantelzorgcompliment in de vorm van een geldbedrag. Met inzet van de wijkverenigingen, de Huiskamer van Leusden en via Lariks bieden we informatie, advies en ondersteuning. Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan advies of ondersteuning? Schroom dan niet en neem contact op met Lariks. Uw zorgen delen kan een belangrijke eerste stap zijn.”

Voor mantelzorgers in gemeente Leusden

In gemeente Leusden organiseren de wijkverenigingen diverse activiteiten die mantelzorgers kunnen helpen bij hun zorgtaken. Zo zijn er aanschuiftafels waar de mantelzorger en/of degene die zorg krijgt, kan mee-eten. Ook zijn er wekelijkse dagactiviteiten. Zoals in De Oude Bieb in Achterveld, bij Hof van Leusden en bij De Bron. Meer weten over die activiteiten en mogelijke ondersteuning? Kijk op www.lariks-leusden.nl/diensten/mantelzorg/, mail: mantelzorg@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44.

Over mantelzorg

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn/haar directe sociale omgeving. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. In 2019 gaf 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar mantelzorg, dit zijn circa 5 miljoen mantelzorgers. Ongeveer 5 op de 6 mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen. 1 op de 4 werknemers combineert betaald werk met mantelzorg.