Marie-José Hermans nieuwe directeur-bestuurder

Marie-JoséPer 6 december is Marie-José Hermans door de Raad van Toezicht van Lariks benoemd als directeur-bestuurder van Lariks welzijn en zorg in Leusden. Zij volgt interim-bestuurder Thijs Grijpma op die in november 2020 het stokje overnam van Hester Frank.

Marie-José Hermans heeft ruime ervaring in zorg en welzijn. Ze vervulde diverse managementfuncties in het sociaal domein en was directeur van Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/ Linschoten, kortweg SWOM. Marie-José: “Ik kijk ernaar uit om als directeur-bestuurder samen met de teammanagers leiding te mogen geven aan Lariks. Mijn voorganger vertelde het me en ook de gemeenteraad benoemde het onlangs: Lariks is een mooie organisatie, met deskundige medewerkers die zich met een grote betrokkenheid inzetten voor inwoners van de gemeente Leusden. Mijn eerste indruk bevestigt dit beeld. Als leidinggevende zal ik de kaders scheppen voor een gezonde werkomgeving waarbij wij de inwoner centraal stellen, passende ondersteuning bieden aan zij die dat nodig hebben en bijdragen aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen.”

De Raad van Toezicht van Lariks is zeer tevreden met de benoeming. Wencke Heijblok-Bruno, voorzitter: “Met Marie-José krijgt Lariks een ervaren en deskundig bestuurder met passie voor zorg en welzijn. Zij brengt naast inhoudelijke expertise, ook brede kennis en ervaring met politiek bestuurlijke en maatschappelijke processen mee. Als Raad van Toezicht kijken wij uit naar de samenwerking.”