geweld

WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Iedereen moet veilig kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. De problematiek van huiselijk geweld is complex. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer hiervan.

In het najaar van 2021 vragen de regio’s  Utrecht en Amersfoort daarom hier aandacht voor. We doen dit op verschillende momenten en op verschillende manieren.

Voor wie?

Voor professionals uit de provincie Utrecht werkzaam bij onderwijs, kinderopvang, lokale (wijk)teams, (jeugd)gezondheidszorg, GGZ, Wmo-consulenten, (jeugd)hulpverlening, Politie etc.

WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet

 Programma

De landelijke rondreizende tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld toont 27 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. Het is van belang om de signalen te herkennen en met die signalen iets te doen, zodat slachtoffers en betrokkenen de cirkel van geweld kunnen doorbreken. Het support, duwtje in de rug is daarbij van cruciaal belang.

De buitenexpositie WIJ… doorbreken de cirkel van geweld is in Amersfoort te zien van 14 september tot en met 1 oktober op het Eemplein.

Wil je in gesprek met een professional of een ervaringsdeskundige (bijvoorbeeld van Lariks)? Kom dan op 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 28 en 29 september langs op het Eemplein tussen 12 en 14 uur.