Dry January is me reuze meegevallen

“Er was geen moment dat ik mezelf tegenkwam, dat ik baalde dat ik meedeed of dat ik het ingewikkeld vond om 31 dagen geen alcohol te drinken.”  Wethouder Patrick Kiel uit Leusden deed voor het eerst mee met IkPas – Dry January oftewel geen alcohol in de maand januari. Hij was een van de velen. In totaal deden 25.683 mensen mee.

“Natuurlijk helpt het ruime aanbod aan smakelijk alcoholvrij bier. Een prima alternatief voor een gewoon biertje na het tennissen of om mee te proosten tijdens de vele nieuwjaarsrecepties die ik afgelopen maand bezocht.” Moeite koste het de wethouder dus niet. Wel zorgde het voor een inzicht: “Waarom kies ik voor alcohol als alcoholvrij ook prima smaakt? Door een maand geen alcohol te drinken, werd me duidelijk dat ik normaal gesproken toch wel een aantal keer per week alcohol drink. Onbewust en uit gewoonte.”

Positieve reacties

Nee zeggen tegen alcohol zorgde voor positieve reacties. “Sterker veel mensen die ik sprak, deden ook mee met Dry January of kozen ook spontaan voor een 0.0 drankje. Volgend jaar doe ik weer mee én ik zal het hele jaar vaker kiezen voor alcoholvrij.”