Bij Kameleon thuis 4 – 8 jaar

Kaart wordt geladen...

De Kameleon Thuis is een training voor kinderen. Ze leren er omgaan met gevoelens en emoties die het gevolg zijn van hun thuissituatie of omdat ze het op school niet fijn vinden. 

Leren boos of verdrietig te zijn: Omgaan met gevoelens en emoties kan moeilijk zijn voor kinderen. Ze weten niet hoe ze hun verdriet kunnen laten zien. Of vinden het moeilijk om met hun boosheid om te gaan. In de training leren ze dit spelenderwijs en van elkaar. 

Herkenning. Je bent niet de enige: Ook ontdekken kinderen in de training dat ze niet de enige zijn. Ze ontmoeten er andere kinderen die het thuis of op school soms ook lastig vinden. Dat is fijn en helpt het kind.

Wat doen de kinderen Bij de Kameleon?

Elke bijeenkomst begint met het ‘weerbericht’. Ieder kind vertelt hoe het met hem/haar gaat met behulp van weerberichtplaatjes. Daarna staat er elke week een ander thema centraal. Bijvoorbeeld: zelfbeeld, zelfvertrouwen, thuissituatie, gevoelens enz. De begeleiders vertellen over het thema en er wordt met elkaar over gepraat. Daarna wordt er een spel over gespeeld of een knutselwerkje over gemaakt. De trainers zorgen ervoor dat de kinderen zich op hun gemak en veilig voelen. 

Persoonlijke begeleiding

De groep wordt begeleid door twee gespecialiseerde, ervaren trainers. Carolien Mastenbroek van Indebuurt033 en Kim de Groot van Lariks.

Praktische informatie

Er zijn 9 bijeenkomsten voor de kinderen. 

Omdat deze training wordt beschouwd als ‘cruciale zorg’ gaat het door tijdens een lockdown. De training wordt coronaproof georganiseerd. Zijn de kosten een probleem, dan kunt u contact opnemen met Kim (k.degroot@lariks-leusden.nl) om samen een oplossing te vinden. 

Normaal gesproken zijn er ook twee bijeenkomsten voor ouders. Gezien de coronamaatregelen zijn deze vervangen door ‘beeldbellen’. 

15 februari start een groep voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Datum 15 februari 2021
Tijd 15:00 - 16:30
Locatie Fort33, Bavoortseweg 25
Kosten 40 euro

Direct reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.