KIES groep

Kaart wordt geladen...

KIES – de ontmoetingsgroep voor kinderen die een scheiding hebben meegemaakt

Alle kinderen die een scheiding meemaken worden hierdoor beïnvloed. Het overkomt ze en hebben hier geen keuzes in. In de groep krijgen kinderen de ruimte om te praten over hoe ze de scheiding van hun ouders hebben ervaren en zien ze gelijk dat ze niet alleen zijn. De kinderen krijgen de ruimte om in gesprekken, spelvormen en met een leuke sfeer belangrijke zaken te delen, grenzen aan te geven of juist hulp te leren vragen. Kinderen uit KIES groepen geven aan dat het een fijne, veilige groep is waar ze graag heen gaan. Een uur is eigenlijk te kort!

Goed om te weten: Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert.


Praktische informatie

KIES bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. In dit uur laten de KIES coaches van Lariks de kinderen middels gesprekken, spelletjes en oefeningen praten over gevoel, ervaringen en eventuele vragen. De KIES coaches ondersteunen de kinderen en begeleiden waar nodig.

Daarnaast zijn er twee ouderavonden waarin we kijken naar wat jullie als ouder kunnen doen voor kinderen die een scheiding meegemaakt hebben. Uiteraard is hier ook ruimte voor vragen die jullie als ouders hebben.

De eerste bijeenkomst op 1 februari, van 19.30 – 20.30 uur is een ouderbijeenkomst.
Vanaf 8 februari start de groep voor de kinderen. Er zijn 8 bijeenkomsten voor de kinderen op 8/2, 15/2, 22/2 en 8/3, 15/3, 22/3, 29/3 en 5/4.
Tijd: 15.30 – 16.30 uur

Trainers: Ronald Roelofs en Kim de Groot (beide van Lariks).

Datum 08 februari 2022
Tijd 15:30 - 16:30
Locatie Fort33, Bavoortseweg 25
Kosten

Direct reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.