corona

Hoe gaat het met u?

Hoe gaat het met u/jou? In deze corona tijd stellen consulenten van Lariks die vraag regelmatig aan cliënten. Naast de inwoners die wij nu ondersteuning bieden, is er ook een groep waarmee het ondersteuningstraject is afgesloten, maar die wel tot de corona risicogroep behoren. Daarom hebben we een belronde gedaan langs oud-(Wmo)klanten. Hoe gaat het met hen in de corona tijd?

Er is inmiddels gesproken met 58 inwoners.

  • Ruim de helft hiervan geeft aan het met familie prima geregeld te hebben en op de hoogte te zijn van het hulpaanbod (o.a. via Huiskamer van Leusden) of geven aan voldoende hulp in de buurt te hebben (via de wijkvereniging, een buurtapp etc)
  • Circa 10 mensen zijn in het telefoongesprek doorverwezen naar een wijkvereniging of hebben naar aanleiding van  het telefoongesprek hun vraag gesteld aan Huiskamer van Leusden (via intake formulier).
  • 10 mensen hebben binnenkort een telefonische afspraak met een consulent van Lariks en enkele mensen zijn geattendeerd op niet zorg-gerelateerde hulp zoals het aanbod van horeca in Leusden,

Algemeen: Zonder uitzondering geven de mensen aan dat ze het fijn vinden dat er aan ze gedacht wordt en het belletje wordt op prijs gesteld.

Een paar quotes:

“Bij ons in de buurt doen we nu meer voor elkaar, als we boodschappen gaan doen, vragen we of we ook voor de buren iets mee moeten nemen.”
“Ik heb het nog nooit zo druk gehad, er bellen veel meer mensen dan normaal die boodschappen willen doen en we doen met de buren een bakkie over de heg, heel gezellig.”
“Gaat helemaal goed meissie, je hoeft je niet druk te maken, goedemiddag!”
“Ach het zit allemaal niet mee, mijn man en ik zijn niet gezond, maar dit is geen tijd om te zeuren. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Fijn als Lariks nog eens belt.”