Oekraïense vlag

Hulp aan Oekraiense vluchtelingen

Ik wil Oekraïense vluchtelingen graag helpen, hoe kan ik dat doen?

Fijn dat u wilt helpen. Hulp bieden kan op verschillende manieren. Van het doneren van spullen of geld tot het doen van vrijwilligerswerk. Kijk op de website van Gastvrij Leusden of Voor Achterveld Door Achterveld (DAVA) voor de mogelijkheden.

Rol Lariks

Vanaf begin april vervult Lariks welzijn en zorg een coördinerende rol richting de vrijwilligersorganisaties die betrokken zijn bij de ondersteuning van vluchtelingen uit Oekraïne. Lariks zorgt voor een match tussen de vraag van de vluchtelingen (bv. de vraag naar ontmoeting, activiteiten, spullen, informatie) en het aanbod van vrijwilligers.

Wilt u als vrijwilliger aan de slag of heeft u een initiatief gericht op de ondersteuning van vluchtelingen, dan kunt u dit melden bij Gastvrij Leusden. Uw aanbod komt dan vanzelf ook bij Lariks terecht. In overleg met de vrijwilligers van de opvanglocaties bekijkt Lariks welke hulp of initiatieven waar worden ingezet.

We willen op deze manier samen bijdragen aan het welzijn van de vluchtelingen en hen helpen zich welkom en thuis te voelen in Leusden.