echtscheiding

KIES groep voor kinderen die een echtscheiding meemaken

Bij een echtscheiding wil je als ouders natuurlijk niets liever dan dat de kinderen hier geen nadeel van ondervinden. Gelukkig lukt dit vaak. Is er toch hulp nodig zijn, dan is er KIES!

Door mee te doen met een KIES groep hebben kinderen een plek waar ze in contact komen met andere kinderen met gescheiden ouders en leren praten over hun gevoelens. Ze krijgen meer inzicht in hun eigen situatie en leren hoe ze zelf problemen kunnen oplossen. Door te oefenen leren de kinderen hoe ze met hun ouders kunnen praten over hun zorgen en vragen, durven ze hulp te vragen en leren ze beter om te gaan met de scheiding.

KIES werkt

Dat KIES werkt blijkt uit diverse onderzoeken en uit reacties van deelnemers en hun ouders. Meedoen helpt problemen als gevolg van de echtscheiding te voorkomen of te beperken. Zoals een zwakke band met ouders, slechte schoolprestaties en een verminderd zelfvertrouwen. 

 Meedoen met KIES

Bij voldoende aanmeldingen start er een groep voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De KIES groep wordt begeleid door Kim de Groot en Ronald Roelofs van Lariks. Wilt u uw kind aanmelden, stuur dan een mail naar Corinne (c.mooren@lariks-leusden.nl) of bel Lariks 033 303 44 44. Vervolgens zal Kim of Ronald contact opnemen om te bespreken of de KIES groep passend is voor uw kind en jullie situatie. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden.

Meer lezen over KIES, kijk hier.