Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg.

De huisartsen bieden spreekuren POH-GGZ in Medisch Centrum de Mulderij, voor niet-complexe psychische problemen. De POH-GGZ is een professionele GGZ zorgverlener. POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. Deze vorm van zorg is, net als de huisarts, kosteloos.

De POH-GGZ is deskundig in de behandeling en begeleiding van lichte psychische klachten zoals rouwverwerking, somberheid en depressie, angst- en paniekklachten, relatieproblemen, werkproblemen en problemen die samenhangen met ouderdom. Ook is er specifieke kennis aanwezig over gezinsproblematiek en problemen op de kinderleeftijd.
De POH-GGZ zal ook een screening doen om te bepalen of een doorverwijzing naar de psycholoog of psychiater nodig is.

De POH-GGZ zal samen met u de klachten en problemen waarvoor u bent gekomen inventariseren en verhelderen. Meestal wordt de hulp geboden in de vorm van gesprekken gecombineerd met huiswerkopdrachten.
De POH-GGZ maakt ook gebruikt van internethulpverlening ( E-Health). De hulpverlening verloopt dan telefonisch of via een beveiligde verbinding met email. U kunt zodoende thuis in uw eigen tempo werken aan opdrachten en deze aan de poh-ggz terug sturen.

De POH-GGZ voor Leusden en Achterveld zijn Gerrit Jan Postema, Sophia Oostenbroek en Tjerk Sijbesma. Zij werken in De Mulderij, De Biezenkamp en in gezondheidscentrum De Heelkom in Achterveld.

U kunt met vragen over de POH-GGZ terecht bij uw huisarts.

Kaart wordt geladen...
Adres Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg.
De Mulderij 2
Leusden
Telefoon
Website
Contactpersoon
E-mail
Terug naar kaart