Stap 1: Algemene informatie
Titel van de vacature
Maatschappelijke stage bij Amnesty International: geef een les over mensenrechten!
Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Keuze uit:
Leusden
Taakomschrijving
Iedereen heeft mensenrechten. Bijvoorbeeld het recht op een eigen mening en op bescherming tegen mishandeling. Voor een wereld waarin de mensenrechten zoveel mogelijk worden nageleefd, is het belangrijk dat mensen leren en weten wat hun rechten zijn.

Jij kan hieraan bijdragen door les te geven op een basisschool over kinderrechten en mensenrechten. Het is natuurlijk het leukst om een keer voor de klas te staan op je eigen oude basisschool. Tijdens deze maatschappelijke stage ga je zelfstandig lesgeven aan groep 7 of 8 met behulp van lesmateriaal van Amnesty.

Je begint je stage met het maken van een e-learning op www.mas.amnesty.nl. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf een afspraak met de basisschool waar jij les wilt geven. Zodra er afspraken gemaakt zijn, kan je via mas@amnesty.nl het stappenplan en alle materialen voor jouw les aanvragen. Deze materialen zijn gratis en zullen je helpen bij de voorbereiding van je les. Aan het einde van je les kan je de leerlingen in actie laten komen door bijvoorbeeld een groetenkaartje te sturen naar een gewetensgevangene.

Met het voorbereiden en lesgeven ben je ongeveer 14 uur bezig. Als je meer uren wilt opvullen voor jouw maatschappelijke stage, kan je met de basisschool overleggen of je misschien les mag geven aan meerdere groepen. Voor elke les extra mag je 6 uur maatschappelijke stage rekenen. Het is ook mogelijk om deze stage met meerdere personen te doen als dat van jouw de stagecoördinator of mentor van jouw school mag.
De taakomschrijving is als volgt:
• Voorbereiden, presenteren en lesgeven over mensenrechten
Gevraagde vaardigheden en competenties:
• Organiseren
• Afspraken maken
• Presenteren
Tijdsbesteding
14 uur, voor elke les 6 uur extra
Korte omschrijving van de organisatie
Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.

Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.
URL naar vacature op eigen website
https://www.amnesty.nl/maatschappelijke-stage

Stap 2: Adresgegevens
Naam
Roseanne Trijsburg
Adres
Keizersgracht 177
Amsterdam 1016DR
Nederland
Map It

Telefoonnummer
020 626 4436
E-mailadres
mas@amnesty.nl

Website organisatie
https://www.amnesty.nl/maatschappelijke-stage

Termijn vacatures
zo lang als mogelijk

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.