Stap 1: Algemene informatie
Titel van de vacature
Maatschappelijke stage bij Amnesty International: organiseer een schrijfactie!
Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Keuze uit:
Leusden
Taakomschrijving
In verschillende landen ter wereld worden mensen opgepakt omdat zij een andere mening hebben dan de regering van dat land. Amnesty International probeert deze gewetensgevangenen vrij te krijgen en te zorgen dat mensen worden beschermd. Door middel van publiciteit, brieven en handtekeningen probeert Amnesty regeringen onder druk te zetten. Ook zijn er heel veel vrijwilligers die namens Amnesty een kaartje sturen naar gewetensgevangenen, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.
Jij kan hieraan bijdragen door zelf een schrijfactie te organiseren op jouw school. Bespreek met je stagecoördinator of mentor op jouw school wanneer jij deze schrijfactie kan organiseren. Dit kan op één dag zijn, maar je kan dit ook verdelen over meerdere momenten, bijvoorbeeld tijdens de Engelse les of tijdens de pauze in de kantine. Het gaat er om dat jij met heel veel medeleerlingen op jouw school zo veel mogelijk brieven schrijft.
Je begint je stage met het maken van een e-learning op www.mas.amnesty.nl. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf afspraken op jouw school. Zodra deze afspraken gemaakt zijn, kan je via mas@amnesty.nl het stappenplan en de materialen voor jouw schrijfactie aanvragen. Amnesty helpt je met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen. Alle benodigde materialen zoals posters, schrijfblokken, enveloppen en pennen ontvang je ook gratis via Amnesty.
Voor het organiseren van een schrijfactie worden ongeveer 12 uur gerekend voor jouw maatschappelijke stage. Je zou deze stage eventueel kunnen uitbreiden door meerdere schrijfacties te organiseren of door dit te combineren met één van de andere stages van Amnesty.
De taakomschrijving is als volgt:
  • Het organiseren van een schrijfactie voor mensen die onterecht vast zitten in de gevangenis. Help jij mee?
Gevraagde vaardigheden en competenties:
  • Organiseren
  • Presenteren
  • Schrijven
Tijdsbesteding
8 uur
Korte omschrijving van de organisatie
Amnesty zet zich in voor mensenrechten. We komen op tegen onrecht met onderzoek, acties, handtekeningen inzamelen en brieven sturen. Ook jij kan ons daarbij helpen. Hoe?
Doe een maatschappelijke stage bij Amnesty International!
URL naar vacature op eigen website
https://www.amnesty.nl/maatschappelijke-stage
Stap 2: Adresgegevens
Naam
Roseanne Trijsburg
Adres
Keizersgracht 177
Amsterdam 1016DR
Nederland
Map It
Telefoonnummer
020 626 4436
E-mailadres
mas@amnesty.nl
Website organisatie
https://www.amnesty.nl/maatschappelijke-stage
Termijn vacatures
zo lang als mogelijk

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.