8 februari 2024

Wethouder Treep doet volgend jaar weer mee met Dry January

“De 30 dagen zonder alcohol waren veel sneller voorbij dan ik had verwacht. Ik ben blij dat ik heb meegedaan. Voel me fitter en het zorgde voor goede gesprekken over wel/niet drinken.” Wethouder Marleen Treep uit Leusden deed voor het eerst mee met IkPas - Dry January oftewel geen alcohol in de maand januari. Landelijk schreven ruim 45.000 mensen zich bij IkPas in als officiële deelnemer aan Dry January. 

“Eén avond met onze buurtvrienden was het was lastiger, maar er deden meer buren mee dus het was een prima gespreksonderwerp. Bijkomend voordeel; na een gezellige avond stond ik de volgende ochtend weer fris en fruitig naast mijn bed. Dat was echt anders geweest als ik wel een paar glaasjes wijn had gedronken.” 
Moeite koste het de wethouder dus niet. Wel was het regelmatig onderwerp van gesprek. “Soms waren de reacties wat lacherig. Maar over het algemeen positief. Mijn indruk is dat mensen er door dit soort campagnes steeds een beetje meer over nadenken om minder of geen alcohol meer te drinken.”

 

Dry Januari zorgde voor veel goede gesprekken over wel/niet drinken van alcohol.

Volgend jaar weer 

Op de vraag of ze volgend jaar weer meedoet is het antwoord stellig. “Zeker weten. Het is dat ik in februari veel verjaardagen heb, anders was ik nog even doorgegaan. Ik drink sowieso maar één keer per week alcohol. Door Dry January denk ik erover verder te minderen. Bijvoorbeeld een keer per week een glas of een keer per maand een glas.”