Online oud en nieuw met Fifa21 toernooi en Goodbye2020

De lockdown heeft de kerstvakantie er niet leuker op gemaakt voor jongeren en thuis oud en nieuw vieren,  stond voor velen ook niet op de planning. Daarom wordt er woensdag 30 december gestart met een online Fifa21 toernooi in Leusden en staat oudjaarsavond landelijk helemaal in teken van Goodbye2020. Zo proberen de organisaties het jaar toch goed af te sluiten en jongeren zo veel mogelijk thuis te houden.

Fifa21 eindejaarscup

Tijden de Fifa21 eindejaarscup nemen jongeren uit het hele land het tegen elkaar op in een Fifa21 toernooi. Het is een initiatief van de politie en dat voortkomt uit de pilot Gamen met de politie. Op 30 december begint het toernooi met de voorronde in Leusden. Ruim dertig gemeenten hebben zich inmiddels aangemeld. De winnaar uit Leusden zal het op 31 december opnemen in het landelijke toernooi tegen de winnaars uit de andere gemeenten. Hier strijden ze voor de hoofdprijs: een nieuwe Playstation 5.

Het toernooi wordt gehost door de ESL, een organisator van e-sport events en competities. Inschrijven voor Leusden kan nog via: https://play.eslgaming.com/fifa/playstation/fifa21-ps4/open/nye-cup-benelux-leusden.

Goodbye2020

Met oud en nieuw wordt er een online festival georganiseerd waar ruim 250 artiesten aan meewerken. Via 40 verschillende streams hoor je in totaal meer dan 200 uur aan muziek van onder anderen artiesten als Douwe Bob, Jeangu Macrooy, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek en De Jeugd van Tegenwoordig.

Het festival begint op oudejaarsdag om 16.00 en eindigt nieuwjaarsdag rond 5.00. Via www.goodbye2020.nl kunnen jongeren kiezen uit de verschillende streams.