Ouderenbonden helpen bij belastingaangifte

Inwoners van gemeente Leusden kunnen hun belastingaangifte weer laten invullen met hulp van een vrijwilliger van de ouderenbonden. Deze vrijwilligers zijn hier speciaal voor opgeleid. Vanaf 6 februari kan een afspraak worden gemaakt.

Hoe werkt het?

U vraagt de hulp aan via telefoonnummer 06-82047496 (dit is het telefoonnummer van de vrijwilliger van Lariks die de afspraken maakt).

Dit kan vanaf 6 februari 2023, op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. De afspraak om samen de aangifte in te vullen kan in Huis van Leusden of in de Heelkom in Achterveld.

Kosten?

Voor de hulp bij het invullen betalen inwoners van gemeente Leusden, net als in eerdere jaren, een kleine bijdrage voor de te maken kosten. De hoogte is afhankelijk van het inkomen en/of vermogen en of men lid is van een van de ouderenbonden.

Voor ouderen vanaf 65 jaar geldt voor alleenstaanden een inkomensgrens van € 35.000,= en voor gehuwden/ partners en samenwonenden een inkomensgrens van € 55.000,= per jaar.

Belangrijk: U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de aangifte. Aan het invullen met hulp van een vrijwilliger kunnen geen rechten worden ontleend.

Over de belastingservice

De belastingservice is een initiatief van de gezamenlijke ouderenbonden, samenwerkend in de SOL en het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks.

Rondkomen in Leusden

Meer weten over hulp bij financiële vragen of zorgen? Kijk op www.rondkomeninleusden.nl