SMS hulp bij uw financiën

sms Het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) wordt gecoördineerd door Lariks. U kunt er terecht voor informatie, advies en praktische ondersteuning op het gebied van sociale zekerheid en inkomen. Deze hulp wordt geboden aan inwoners van de gemeente Leusden. Denk aan:

Uitleg van brieven van instanties als UWV, gemeente, belastingdienst, SVB of CAK

Hulp bij het invullen van diverse (aanvraag)formulieren

  • Aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belasting en GBLT
  • Belastingzaken en het aanvragen/ wijzigen van toeslagen
  • Vragen over uw energierekening, telefoonabonnementen e.a.
  • Voorbereiding voor een schuldhulpverleningstraject
  • Hulp bij het aanvragen van een Digi-D of bijvoorbeeld een OV-chipkaart
  • Bellen met instanties, schrijven van brieven

Afhankelijk van uw vraag kunt u gebruik maken van één van de volgende diensten van het SMS:

  • Inloopspreekuur
  • Thuisadministratie
  • Belastingservice

SMS inloopspreekuur

Elke maandag en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 en op dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur is er SMS inloopspreekuur bij Lariks. U bent dan welkom met korte hulpvragen of voor hulp bij het invullen van formulieren. Een afspraak maken is niet nodig.

SMS belastingservice

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Of heeft u vragen over het aanvragen van toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag? Elke donderdagochtend kunt u op afspraak terecht bij een deskundige vrijwilliger die gecertificeerd belastinginvuller is vanuit de Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden (SOL).  Maak een afspraak via 033 303 44 44.
Woont u in Achterveld dan kunt u voor hulp bij de belastingaangifte contact opnemen met de Heelkom, 0342 451 333.

SMS thuisadministratie

Wanneer u moeite heeft met het op orde brengen en/of bijhouden van uw (financiële) administratie bieden de vrijwilligers van de SMS thuisadministratie een helpende hand. Indien nodig bij u thuis.

De vrijwilligers van de thuisadministratie kunnen bij u thuis komen om samen met u overzicht aan te brengen in uw administratie. Indien gewenst kan er een overzicht worden gemaakt van de inkomsten en uitgaven. Wanneer blijkt dat er bezuinigd moet worden dan denkt de vrijwilliger met u mee. De vrijwilliger van de thuisadministratie helpt u met het ordenen waardoor het voor u makkelijker is om de administratie (weer) zelf bij te houden.

Voorwaarden

U wordt gratis geholpen als uw inkomen onder een bepaalde grens blijft. Mocht u daarboven zitten, dan wijzen wij u op de reguliere voorzieningen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de diensten van het SMS. De vrijwilligers helpen u graag, echter u blijft altijd zelf verantwoordelijk.

Zelf aan de slag met handige hulpmiddelen van SMS? Kijk hier welke formulieren u kunt gebruiken en downloaden. 

Schuldhulpverlening nodig?

Om in aanmerking te komen voor een schuldhulpverleningstraject is één van de voorwaarden dat uw financiële administratie op orde is en u een actueel overzicht heeft van al uw schulden. Een vrijwilliger van SMS kan u helpen bij de aanvraag en tijdens het schuldhulptraject

Meer weten? Mail naar info@lariks-leusden.nl.

Op tijd meedenken – Geldloket Leusden

Verandert uw financiële situatie?

Verwacht u een verandering in uw financiële situatie; denk aan verlies van baan, pensioen of bijvoorbeeld gezinsuitbreiding en wilt u zich goed voorbereiden op de nieuwe situatie, dan bent u welkom bij Geldloket Leusden. Telefoon 033 800 99 70
e-mail info@geldloket.nl