Trainingen voor volwassenen

Wil je ergens beter in worden of je sterker voelen? Dan zijn er trainingen en workshops waar je tegen beperkte kosten en soms zelf gratis aan kunt deelnemen. Lees hieronder meer over het aanbod van Lariks.

AssertiviteitstrainingAssertiviteitstraining voor volwassenen

8 bijeenkomsten voor iedereen die zich sterker wil voelen

Je bent altijd aardig voor iedereen. Je kunt goed luisteren, vindt het fijn om anderen te helpen. Tegelijkertijd vind je het vaak lastig om nee te zeggen. Misschien omdat je verlegen bent of omdat je je ongemakkelijk voelt in een groep… Weet dat je niet de enige bent die soms of vaker onzeker is. Het goede nieuws is dat je kunt leren op een andere manier met je onzekerheden om te gaan. In de assertiviteitstraining (AT) voor volwassenen reiken we je hiervoor allerlei manieren en tips aan. De training wordt meerdere keren per jaar georganiseerd.

dementieOmgaan met dementie voor mantelzorgers

Dementie is een ingrijpend proces. Voor de dementerende zelf en  voor zijn of haar naaste(n). Daarom organiseert Lariks twee keer per jaar (voor- en najaar) voor mantelzorgers de cursus Omgaan met dementie. Na de cursus heeft u meer inzicht in het ziektebeeld dementie en de verschillende manieren om er mee om te gaan. Daardoor kunt u beter inspelen op veranderingen in gedrag en emoties die bij uw zieke partner, familielid of vriend optreden. Tijdens de cursus is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen zodat u merkt dat u niet de enige bent in een dergelijke situatie.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. 

Kosten: € 30,- voor mantelzorgers die zorgen voor een zorgvrager uit de gemeente Leusden, € 60,- voor mantelzorgers van zorgvragers die buiten de gemeente Leusden wonen.

OV-chipkaartReizen met OV-chipkaart

U pakt makkelijker de bus of de trein als u weet hoe reizen met een OV-chipkaart werkt. Reden voor de drie Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden (SOL) om in samenwerking met Lariks een cursus te organiseren. 

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens de eerste twee krijgt u uitleg over de kaart en leert u hoe u de kaart aanvraagt. Tijdens de derde bijeenkomst gaat u onder begeleiding op pad met uw OV-chipkaart. De cursus wordt eenmaal per jaar bij voldoende belangstelling georganiseerd.

Wilt u meer weten over [ONDERWERP]?
Neem dan contact op met onze consulent. U vind onze contactgegevens op de contactpagina.