Triage

Vacature: Triage wijkteam

Zorg en welzijn. Dat doen we samen. Als team, met inwoners, met vrijwilligers, met de gemeente, met zorgorganisaties. Samen helpen we mensen weer op weg. Bij Lariks doen we dat vanuit verschillende specialismen, maar met dezelfde focus. We bieden dichtbij effectieve ondersteuning gericht op het zo snel, eenvoudig en duurzaam mogelijk oplossen van enkelvoudige en meervoudige problemen. Ter versterking van het Team Triage zijn we per direct op zoek naar een: 

Consulent Triage – Sociaal werker 

SKJ geregistreerd (of bijna geregistreerd)

24 – 32 uur, schaal 9 cao sociaal werk (min. € 2.884 max. € 4.252)

Heb je een scherpe analytische blik en de kennis en vaardigheden om in te schatten wat er nodig is om iemand weer op weg te helpen? Kun jij het juiste gesprek voeren en waar nodig de vraag van de inwoner op een positieve manier begrenzen en normaliseren? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als consulent Triage ben je het eerste inhoudelijke aanspreekpunt voor de inwoner. Dit brengt verantwoordelijkheid met zich mee en vraagt om een scherpe analytische blik en brede expertise. Het is een dynamische functie met kortdurende klantcontacten en veel contact met diverse samenwerkings-/ketenpartners. 

Wat neem je mee? 

 • Je kunt actief luisteren en o.a. aan de hand van een aantal checks (veiligheid, mantelzorg, regie, Wlz etc) goed inschatten welke vorm van ondersteuning passend is. Waar nodig bied je zelf kortdurende ondersteuning (maatwerk met eigen regie, enkelvoudige beschikkingen, psycho-educatie) en/of schakel je met collega’s van het Lokaal team of Team Samenleving. 
 • Daadkracht is vereist, bijvoorbeeld bij een crisis, dan schakel je snel en tref je de juiste voorbereidingen zodat je collega van het Lokaal team zo snel mogelijk op de casus af kan. 
 • Je bent een spin in het web binnen het uitgebreide aanbod van de basisinfrastructuur en schakelt met deze partijen om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Je zorgt voor een warme overdracht. 
 • Je werkt samen met Team Samenleving om signalen uit de praktijk te bundelen zodat er zo mogelijk collectief aanbod of algemene voorzieningen kunnen worden ontwikkeld.
 • Je bent klant- en taakgericht en gefocust op effectieve oplossingen die bijdragen aan de zelfredzaamheid van de inwoner. 
 • Je hebt een zakelijke bril (kostenbewust), onderzoekt wat er mogelijk is qua wet- en regelgeving en weet de grenzen van onze dienstverlening goed te motiveren. Normaliseren is daarbij een belangrijk aspect. 
 • Je houdt van korte klantcontacten, waarin je mensen (weer) op weg helpt met informatie en advies  

Wat bieden we?

 • Er is ruimte voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. 
 • Samenwerken en collegialiteit zijn voor ons vanzelfsprekend. 
 • Lariks is een werkgever die er toe doet en daadwerkelijk een bijdrage levert aan de Leusdense samenleving. 
 • Lariks is gevestigd in Huis van Leusden, gelegen in het centrum met winkels, parkeergelegenheid en openbaar vervoer vlakbij.
 • Thuiswerken is mogelijk. In overleg worden thuiswerk- en kantoordagen bepaald.
 • We werken hard én er is tijd voor ontspanning. Wandelen in de pauze, samen lunchen in het eetwerkcafé of even ‘losgaan’ aan de voetbaltafel. Hier leveren collega’s een fanatieke strijd, maar wordt vooral ook veel gelachen door spelers en supporters. 

Vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Ingrid ter Heerdt (Teammanager), i.terheerdt@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44 (tussen 9.00 – 12.30 uur).

Past de vacature bij je?

Hoe eerder we ons team kunnen uitbreiden, des te beter. Ben je enthousiast? Reageer dan snel. Stuur een brief met motivatie en cv naar sollicitaties@lariks-leusden.nl.

Over Lariks

Lariks is dé plek voor welzijn en zorg in de gemeente Leusden. Wij helpen inwoners weer op weg, bieden hen weer perspectief. Dat doen we door te adviseren over de vele oplossingen waar elke Leusdenaar gebruik van kan maken. Zo nodig bieden we passende individuele ondersteuning via de Wmo of Jeugdwet.