Vacature: Ambulant begeleider

Zelfstandig deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen en niet altijd vanzelfsprekend. Voor deze mensen is iemand die ze houvast geeft en persoonlijk begeleidt onmisbaar om stappen te zetten naar een (weer) zo zelfstandig mogelijk leven. Wil jij met jouw expertise en ervaring mensen laten ervaren wat ze kunnen en met passende ondersteuning weer op weg helpen?

Wij zijn op zoek naar:

Ambulant begeleiders Wmo en/of Jeugd
24 – 32 uur, schaal 8 (min. €2.811 – max. €4.006 bij 36-urige werkweek)
cao sociaal werk

Als Ambulant Begeleider bij Lariks richt je je op de begeleiding van kwetsbare (groepen) mensen die het (tijdelijk) niet zelfstandig redden. Dit kunnen volwassenen zijn, maar ook jeugdigen en hun ouders/opvoeders.

Je biedt individuele begeleiding volgens een ondersteuningsplan dat is gebaseerd op het onderzoek dat is uitgevoerd door Team Triage en op de hulpvraag en mogelijkheden van de inwoner. Je doet wat nodig is en bent voor de inwoner een vast aanspreekpunt. Je stimuleert de inwoner zich te ontwikkelen en zo zijn/haar zelfstandigheid te vergroten. Daarbij richt je je op de mogelijkheden van de inwoner en niet op de beperkingen. Je activeert zijn/haar persoonlijke netwerk en waar passend motiveer je de inwoner tot deelname aan collectieve voorzieningen en activiteiten.
Voor de begeleiding die je biedt, geldt: zo zwaar als nodig, zo licht als kan. Dankzij de combinatie van welzijn en zorg onder een dak is er binnen Lariks de mogelijkheid om onze betrokkenheid bij een inwoner af te bouwen of juist op te schalen als er sprake blijkt van regieverlies of als er veiligheid issues spelen. In het eerste geval zorg je voor een warme overdracht aan Team Samenleving. In het tweede geval schakel je een collega van het Lokaal Team in. Uitgangspunt is: we werken integraal samen aan passende ondersteuning van inwoners. Lees meer over Lariks’ teams.

Nieuwe functie
Ambulante begeleiding is een nieuwe functie binnen Lariks en komt voort uit regionale afspraken waarin wijkteams zelf meer begeleiding bieden (Minder beschikken, meer begeleiden). Ambulante begeleiding is volgens deze afspraken een Algemene voorziening. Voor deze uitbreiding van ons takenpakket vormen we een nieuw team: Team Ambulante begeleiding. Inmiddels zijn de eerste drie ambulant begeleiders gestart. Naar verwachting zal het team uitgroeien tot 8 à 10 medewerkers.

Wat neem je mee?
• Relevante opleiding op hbo-niveau.
• Geregistreerd (of binnen korte termijn te realiseren) bij SKJ (bij werken met jeugd), BIG en/of BPSW (voorheen BAMw/registerplein of voldoen aan de criteria voor herregistratie).
• Kennis van en inzicht in de specifieke problematiek en mogelijkheden van de doelgroep, specifiek binnen het eigen expertisegebied.
• Je werkt planmatig en hebt kennis van relevante methodieken.
• Ervaring met de (individuele) begeleiding is een pre.
• Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
• Je staat stevig in je schoenen en bent reflectief.
• Je bent sociaal vaardig, een verbinder en zichtbaar; je stapt gemakkelijk op mensen af.
• Je hebt inlevingsvermogen, kunt goed luisteren en bent gericht op samenwerken.

Wat bieden we?
• Er is ruimte en ondersteuning voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.
• Lariks is een werkgever die ertoe doet en die daadwerkelijk een bijdrage levert aan de Leusdense samenleving.
• Lariks is gevestigd in Huis van Leusden, gelegen in het centrum met winkels, parkeergelegenheid en openbaar vervoer vlakbij.

Vragen over de vacature?
Neem contact op met Hedda Klieverik (teammanager) h.klieverik@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44 (tussen 9.00 – 12.30 uur).

Past de vacature bij je?
Reageer dan snel. We hebben op korte termijn versterking nodig. Zodra er geschikte kandidaten hebben gereageerd, starten we met de gesprekken.
Je brief met motivatie en cv stuur je naar: sollicitaties@lariks-leusden.nl. We lezen in deze brief ook graag of er mensen zijn die met je hebben gewerkt en ons willen vertellen waarom jij zo goed past bij deze leuke baan.

Over Lariks
Lariks is dé plek voor welzijn en zorg in de gemeente Leusden. Wij helpen inwoners weer op weg, bieden hen weer perspectief. Dat doen we door te adviseren over de vele oplossingen waar elke Leusdenaar gebruik van kan maken. Zo nodig bieden we passende individuele ondersteuning via de Wmo of Jeugdwet.

Bekijk hier een video over werken bij Lariks.