vacature

Vacature

Consulent Triage

24 – 28 uur, schaal 9 (€2.884 – €4.252) – SKJ geregistreerd (of bijna geregistreerd)

Beschik je over een scherpe analytische blik en de kennis en vaardigheden om in te schatten wat er nodig is om iemand weer op weg te helpen? Kun jij het juiste gesprek voeren en waar nodig de vraag van de inwoner op een positieve manier begrenzen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Jouw kwaliteiten:

 • Je kunt actief luisteren en (o.a. aan de hand van bepaalde ‘checks’) goed inschatten welke vorm van ondersteuning er nodig is. Je schakelt waar nodig met het collega’s van het Lokaal team. 
 • Daadkracht is vereist, bijvoorbeeld bij een crisis, dan schakel je snel en tref je de juiste voorbereidingen zodat je collega van het Lokaal team zo snel mogelijk op de casus af kan. 
 • Je bent een spin in het web binnen het uitgebreide aanbod van de basisinfrastructuur en schakelt met deze partijen om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Je zorgt voor een warme overdracht. 
 • Je werkt samen met Team Samenleving om signalen uit de praktijk te bundelen zodat er zo mogelijk collectief aanbod of algemene voorzieningen kunnen worden ontwikkeld.
 • Je bent klant- en taakgericht en gefocust op effectieve oplossingen die bijdragen aan de zelfredzaamheid van de inwoner. 
 • Je hebt een zakelijke bril (kostenbewust), onderzoekt wat er mogelijk is qua wet- en regelgeving en weet de grenzen van onze dienstverlening goed te motiveren. Normaliseren is daarbij een belangrijk aspect. 
 • Je houdt van korte klantcontacten, waarin je duidelijk informatie en advies kunt geven en waar nodig zelf kortdurende ondersteuning biedt (maatwerk met eigen regie, enkelvoudige beschikkingen, psycho-educatie).
 • Je hebt een relevante HBO opleiding en bent SKJ geregistreerd.

Spilfunctie

Lariks werkt volgens een organisatiestructuur met drie consulenten functies voor vragen van inwoners: consulent Lokaal, consulent Wmo en consulent Triage. Daarnaast is er een Team Samenleving dat is gericht op preventie en vraaggericht collectief aanbod. Als Consulent Triage heb je een poortwachtersfunctie. Je bent het eerste inhoudelijke aanspreekpunt voor de inwoner. Dit brengt verantwoordelijkheid met zich mee en vraagt om een scherpe analytische blik en brede expertise. Het is een dynamische functie met kortdurende klantcontacten en veel contact met diverse samenwerkings-/ketenpartners waarbij je werkt vanuit de waarden legitimiteit, rendement en betrokkenheid (waardendriehoek). Het uitgebreide  functieprofiel kun je aanvragen via: sollicitaties@lariks-leusden.nl.

Werken bij Lariks – goed om te weten

 • Lariks is een werkgever die er toe doet en daadwerkelijk een bijdrage levert aan de Leusdense samenleving. 
 • Je werkt in een omgeving die ruimte biedt voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Elke consulent krijgt de ruimte om zich naast algemene werkzaamheden te specialiseren.
 • Thuiswerken is mogelijk. In overleg worden kantoor– en thuiswerkdagen bepaald. 
 • We werken hard én er is tijd voor ontspanning. Wandelen in de pauze, samen lunchen in het eetwerkcafé of even ‘losgaan’ aan de voetbaltafel. Hier leveren collega’s een fanatieke strijd, maar wordt vooral ook veel gelachen door spelers en supporters. 
 • Lariks is gevestigd in Huis van Leusden gelegen in het centrum met winkels, parkeergelegenheid en openbaar vervoer vlakbij.

Vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Ingrid ter Heerdt (teamleider) i.terheerdt@lariks-leusden.nl of bel 033 303 44 44 (tussen 9.00 – 12.30 uur). Het uitgebreide functieprofiel kun je aanvragen via: sollicitaties@lariks-leusden.nl

Past de vacature bij je?  Reageer dan snel en stuur een brief met motivatie en cv naar sollicitaties@lariks-leusden.nl. Doe dit uiterlijk 10 december 2021.