Stap 1: Algemene informatie
Titel van de vacature
Vrijwilligers voor steun aan prille en aanstaande ouders gezocht 
Wijk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Keuze uit:
Leusden
Taakomschrijving
Steun voor zwangeren en ouders met babies.

Uit onderzoek blijkt dat de eerste 1000 dagen van een kind van buik tot in het tweede jaar cruciaal zijn voor verdere verloop van het leven. Voor jonge en/of aanstaande ouders is dit een turbulente periode in hun leven en als zij zich juist in die periode gehoord en gesteund voelen dan heeft dat langdurig effect. Wat als je die steun niet in je eigen netwerk kan vinden? Home-start wil juist deze gezinnen een steuntje in de rug bieden door een vrijwilliger die het gezin wekelijks bezoekt.
In het onderzoek staat wat een kind nodig heeft voor een goede start. Dat zijn 5 elementen: 1. Goede voeding en de juiste bouwstenen 2. Een goede gezondheid 3. Veiligheid 4. Liefde 5. Stimulatie. Samen met de ouders bouw je aan deze 5 elementen in hun gezin.

Ben jij een ervaren opvoeder, heb je hart voor gezinnen, kun je goed luisteren en wil jij jouw ervaring wel delen met aanstaande of prille ouders. Dan is dit vrijwilligerswerk iets voor jou.

Wekelijks bezoekt de vrijwilliger het gezin, gedurende 8 – 15 maanden. Vrijwilligers ontvangen een training en begeleiding tijdens de ondersteuning. Ook is een aanbod van passende workshops en cursussen. In januari 2023 start er een training voor nieuwe vrijwilligers.

Interesse? Bel, mail of app vrijblijvend met Home-start Coördinator Leusden: Marianne ter Maat. 06 511 06 776 of m.termaat@humanitas.nl.

De taakomschrijving is als volgt:
• biedt luisterend oor
• deelt opvoedervaring
• helpt bij praktische zaken
Gevraagde vaardigheden en competenties:
• warm hart voor babies en hun ouders
Tijdsbesteding
2 tot 3 uur
Korte omschrijving van de organisatie
Home-start ondersteunt al bijna 30 jaar gezinnen in Nederland waarvan al bijna 15 jaar in Leusden. Home-start wordt uitgevoerd door Humanitas Eemland en is naast Leusden ook actief in Woudenberg en Amersfoort.
URL naar vacature op eigen website
https://www.home-start.nl/leusden/home-start-leusden

Stap 2: Adresgegevens
Naam
Marianne ter Maat
Adres
Muurhuizen 104
Amersfoort 3811EL
Nederland
Map It

Telefoonnummer
0651106776
E-mailadres
m.termaat@humanitas.nl

Website organisatie
https://www.home-start.nl/leusden/home-start-leusden

Termijn vacatures
de vacature verjaart niet, we zoeken doorlopend vrijwilligers, ook voor gezinnen met oudere kinderen

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren of meer informatie over deze vrijwilligerswerkvacature? Maak gebruik van onderstaand formulier. Uw reactie wordt direct per email verstuurd naar Sociaal Plein Leusden.