Vrijwilligersboekje – doet u ook mee?

Vrijwilligersorganisaties – en natuurlijk de vrijwilligers – zetten zich actief en onbetaald in voor de samenleving. Dat is bijzonder, waardevol en belangrijk. Maar vinden en binden van vrijwilligers gaat niet vanzelf. Met de vrijwilligersvacaturebank ondersteunen we organisaties bij het vinden van vrijwilligers. Het goede nieuws is dat een groeiend aantal inwoners via deze vacaturebank een passende vrijwilligersvacature vindt.

Boekje over vrijwilligerswerk in Leusden 

Maar we willen meer doen. Daarom gaan we een boekje maken waarin vrijwilligersorganisaties die actief zijn op het gebied van zorg en welzijn zich kunnen presenteren: Wat doe je als organisatie? Voor wie? Wat voor werk kun je als vrijwilliger doen etc. Inwoners krijgen zo een goed beeld van de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in gemeente Leusden. Voor elke organisatie is er één pagina beschikbaar. De pagina bestaat uit een vast stramien met ruimte voor tekst en beeld.

Goed om te weten: We zijn ons er van bewust dat vrijwilligers ook onmisbaar zijn voor sportverenigingen/clubs. Vanuit haalbaarheidsoverwegingen is er echter voor gekozen dit boekje uitsluitend te maken voor vrijwilligersorganisaties die actief zijn op gebied van zorg en welzijn. Leusden in Beweging is het platform voor sportverenigingen.

Hieronder ziet u hoe het er (ongeveer) uit komt te zien: de voorzijde van het boekje en een voorbeeld van een pagina zoals die door een vrijwilligersorganisatie kan worden gevuld. De tekst en de beelden die er nu staan zijn uiteraard fictief.

concept paginavoorzijde boekje vrijwilligerswerk

Het boekje wordt gedrukt en verspreid en er komt een online versie.

Willen jullie (kosteloos) één pagina in dit boekje? Vul dan uiterlijk 21 maart onderstaand formulier in en voeg logo en/of foto’s bij.

Heb je vragen over dit initiatief? We horen ze graag. Mail naar Esmeralda Willemsen

 

Inzending vrijwilligersboekje

Vul op dit formulier de informatie in die u vermeld wilt hebben op uw pagina in het vrijwilligersboekje. Houdt u zich aub aan het aantal aangegeven tekens. Het zou jammer zijn als er informatie wegvalt in het uiteindelijke boekje.
  • Vul hieronder de contactgegevens in die vermeld mogen worden in het boekje.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png.
    De foto moet een idee geven van het werk waarvoor vrijwilligers worden gezocht: Maak vooral foto’s waarop iets te zien is van het werk dat de vrijwilligers gaan doen – doelgroep, lokatie, andere vrijwilligers, sfeer Maak bij voorkeur geen foto’s van een rijtje met mensen. Er is geen bijschrift bij, dus niemand weet wie dat zijn. Fotografeer mensen van de doelgroep (die geen toestemming hebben gegeven) niet herkenbaar – op de rug, onscherp. Fotografeer als het kan, een beetje van nabij, maar vraag expliciet toestemming (bij voorkeur schriftelijk) aan de mensen om de foto in het boekje te plaatsen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.