3 november 2023

Alzheimer Nederland afdeling Amersfoort e.o. zoekt Voorzitter

Als Voorzitter ben je hét boegbeeld van Alzheimer Nederland in jouw regio en draag je onze standpunten actief uit. Je vertaalt het landelijke beleid naar een begroting en activiteitenplan. De eindverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt altijd bij Alzheimer Nederland. Je beschikt over een duidelijke visie en zorgt ervoor dat de belangen van mensen met dementie en hun naasten in jouw regio maximaal worden behartigd. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante partners die jou hierbij kunnen ondersteunen. Je zit de bestuursvergaderingen voor en waar mogelijk organiseer je of participeer je in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven.
Gevraagde vaardigheden en competenties:
  • Wilt opkomen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?
  • Stevige ervaring heeft op bestuurs- en/of leidinggevend niveau?
  • Weet hoe het reilt en zeilt in de politiek?
  • Beschikt over een regionaal relevant netwerk of dit op wil bouwen?
  • Een resultaatgerichte
  • verbindende teamspeler is?
Regio/gebied Amersfoort
Tijdsbesteding 4-6 uur per week
Link vacature https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amersfoort-eo
Reageren
Stadsring
Van Asch van Wijckstraat 4 A
3811LP Amersfoort
Ron Dooren
06-43582316
rondooren@gmail.com

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Regionale Afdeling Je gaat aan de slag bij afdeling Amersfoort eo. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact

Als je interesse hebt in de vacature van voorzitter zien wij graag je motivatiebrief en curriculum vitae tegemoet op e-mailadres amersfoort@alzheimervrijwilligers.nl. Voor nadere informatie over de vacature kan je contact opnemen met de secretaris van het bestuur, Ron Dooren, op mobiel 06-43582316 of via bovenstaand e-mailadres. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.
Klik hier om te reageren