In Woudenberg aan de slag als vrijwilliger?

Woudenberg

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in Woudenberg? Voor meer informatie kunt u terecht op de website De Kleine Schans.

Bent u al vrijwilliger maar heeft u behoefte aan ondersteuning of heeft u vragen over bijvoorbeeld het vrijwilligersbeleid, de vrijwilligersverzekering, scholingsaanbod, een vrijwilligersvergoeding, of wilt u andere informatie over het Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg, dan kunt u ook terecht bij De Kleine Schans. U kunt  ook mailen naar n.hooijer@dekleineschans.nl  of bellen naar Nancy Hooijer 06 – 50060879.

Alle vrijwilligers in Woudenberg zijn via de gemeente verzekerd bij VNG. Informatie over de verzekering vindt u op www.vng.nl/vrijwilligersverzekering

Is er sprake van schade die veroorzaakt is tijdens uw werk als vrijwilliger? Vul dan het schadeformulier in en stuur deze op naar info@woudenberg.nl. De gemeente controleert of het gaat om een melding die verhaalt kan worden op de Vrijwilligerspolis. De gemeente meldt daarna de schade bij de verzekeraar. Deze neemt rechtstreeks contact met u op om de schade verder af te handelen. Voor vragen in geval van schade kunt u contact opnemen met de gemeente Woudenberg via het telefoonnummer 14033.

Wilt u een afspraak maken met Nancy Hooijer van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg?

Neem contact op via 06 50060879 of stuur een e-mail naar n.hooijer@dekleineschans.nl.


Maatjes Woudenberg

Het Maatjesproject Woudenberg koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. Het kan gaan om het starten van activiteiten, het bieden van emotionele steun, maar ook om ondersteuning bij in de thuissituatie, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Samen koffie drinken, fietsen, koken, winkelen of gewoon even bijpraten?

“Door mijn straatvrees durfde ik niet alleen naar buiten. Ik zat soms maanden binnen. Nu ga ik iedere week met mijn maatje een stukje wandelen, steeds een paar straten verder. Volgende week gaan we samen naar de supermarkt. Dat is echt een overwinning”.

De enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij het maatjesproject, zijn voor een langere periode beschikbaar om bij een deelnemer langs te gaan. Als Maatje hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat juist om enthousiasme en warme belangstelling. Wel is soms bepaalde ervaring nodig om tot een ‘match’ te komen. Een goede ‘match’ tussen vrijwilliger en deelnemer is natuurlijk belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen aangeven of deze ‘match’ er ook is. Vanuit Maatjes Woudenberg krijgen de vrijwilligers scholing en begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere vrijwilligers.

Bent u op zoek naar een maatje, wilt u zich aanmelden als maatje of wilt u meer informatie over het maatjesproject dan kunt u contact opnemen met de coördinatoren Nancy Hooijer of Géliene  Boshuizen. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 06 – 50060879 of  of stuur een e-mail naar maatjesproject@dekleineschans.nl.