Vuelta en Fonds Gehandicaptensport

Dit jaar start de Vuelta in Nederland en worden hier de eerste 3 etappes gereden. Tijdens de 2e etappe van ’s Hertogenbosch naar Utrecht komen de wielrenners op 20 augustus via de Doornseweg door Leusden.

Vuelta Leusden

In de week voor de start van de Vuelta wordt er in Leusden een activiteitenweek georganiseerd voor en door Leusdenaren. Deze feestweek zal plaatsvinden in de laatste week van de schoolvakantie van 13 augustus tot 21 augustus 2022. Lees hier het programma.

Vuelta en Fonds Gehandicaptensport

Maak sport eerlijk is het motto van Fonds Gehandicaptensport. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben.La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport willen dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen. Ongeacht een handicap. De vergoeding van een sporthulpmiddel mag hierin nooit een belemmering vormen.  

Bewegen/sporten is meedoen

Voor mensen met een beperking is vaak ook de vraag: Welke sport of beweegactiviteit past bij mij een belangrijke. Het beweegloket denkt mee met iedereen in Leusden die een drempel ervaart om te gaan bewegen. Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach passend sporten, helpt bij het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit voor jou of voor je kind. Zij heeft contact met diverse verenigingen en beweegaanbieders en neemt samen met jou de eerste stap(en) om te gaan bewegen. Is er voor de sport/activiteit die past een sporthulpmiddel nodig? Ook dan kan Mirjam behulpzaam zijn. Lees meer over Mirjams Beweegloket.

Doneren

Doneren kan via Fonds Gehandicaptensport. De inkomsten worden verdeeld over de sporthulpmiddelen die nodig zijn.