Aanvraagformulier mantelzorgcompliment jonge mantelzorgers

Ben je tussen 8 en 24 jaar? Heb je een ouder, broer, zus met een beperking, chronische ziekte, verslaving of psychische aandoening? Maak je je soms zorgen en is er soms minder tijd voor jou vanwege de zorg voor die ander? Heeft je ouder, broer of zus regelmatig jouw hulp nodig? Voor jou is het waarschijnlijk heel gewoon, maar weet dat je een jonge mantelzorger (jmz) bent als je de bovenstaande vragen met Ja kunt beantwoorden.

Ben je een jonge mantelzorger?

Degene waarvoor jij zorgt boft enorm met jou! Daarom is er in gemeente Leusden een compliment voor jonge mantelzorgers (JMZ compliment). Compliment voor jonge mantelzorgers vanaf 8 t/m 24 jaar Het JMZ compliment is een cadeaubon, waarbij de waarde is afgestemd op de leeftijd van de jonge mantelzorger. Voor jonge kinderen is mantelzorger zijn nu eenmaal anders dan voor tieners en jongeren. Ze beleven het anders en hebben een andere rol in de zorg voor een ouder, broertje of zusje. Aanvragen kan ook door het formulier hieronder in te vullen.

  • 8 t/m 10 jaar: € 25,-
  • 11 t/m 13 jaar: € 50,-
  • 14 t/m 17 jaar: € 75,-
  • 18 t/m 24 jaar: € 100,-
  • 25 en ouder: € 150,- (vraag een compliment voor volwassenen aan)

Ook nieuw is dat 18-plussers in een gezin een JMZ compliment kunnen ontvangen als een van de ouders al een JMZ compliment voor volwassen mantelzorgers krijgt.

Uitreiking compliment

Komt uw aanvraag in aanmerking voor het compliment, dan ontvangen de ouders/verzorgers van de jonge mantelzorger een bericht over de uitreiking. Vier keer per jaar zijn er momenten waarop de complimenten worden uitgereikt. Aanvragen die voor november van dit kalenderjaar bij ons binnen zijn, worden dit jaar uitgereikt. Aanvragen die na 1 november binnenkomen, worden in het volgende kalenderjaar uitgereikt.

Aanvraagformulier mantelzorgcompliment

Uw gegevens (aanvrager)

Vul hier uw gegevens in. Als iemand anders dan ouder/verzorger deze aanvraag doet, dan graag vermelden of de ouders/opvoeders op de hoogte zijn van de aanvraag voor de jonge mantelzorger.

Gegevens van de mantelzorger

Ben jij jonge mantelzorger? Voor wie vul je deze kaart in? Vul onderstaand de gegevens in van de mantelzorger.

Op grond van welke wetten ontvangt u (of uw kind) zorg