Groepen voor kinderen - Samen leren is leuker

Lariks organiseert meerdere keren per jaar groepen en trainingen voor kinderen en jongeren.  In de groepen worden ze zorgvuldig begeleid met aandacht voor hun persoonlijke situatie. Vaak vinden kinderen en jongeren dit fijner dan in hun eentje met een hulpverlener. De drempel is laag, ze ontdekken dat ze niet de enige zijn die ergens meezit of iets lastig vindt. Er is tijd voor serieuze zaken en er wordt gelachen. Bovendien kunnen in een groep mooie vriendschappen ontstaan.
 

KIES voor kinderen die een echtscheiding meemaken

Kinderen kiezen niet voor een echtscheiding. Het overkomt ze. Ineens zien ze een van de ouders alleen in het weekend, wonen ze in een samengesteld gezin of denken ze dat ze partij moeten kiezen. 
Voor kinderen die een echtscheiding meemaken of hebben meegemaakt, is er KIES. 

In de groep leren ze onder professionele begeleiding en met andere kinderen beter omgaan met de scheiding. Kinderen die meedoen geven aan dat het een fijne, veilige groep is waar ze graag heen gaan. 

Het effect van meedoen met KIES (Onderzoek Universiteit Utrecht):

 • Kinderen begrijpen de scheiding beter 
 • Kinderen leren beter omgaan met de scheiding
 • Kinderen begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is.
 • Het contact tussen kinderen en ouders verbetert

In het voorjaar en het najaar start er bij voldoende aanmeldingen een KIES groep voor kinderen van 7 – 12 jaar. Er zijn acht wekelijkse bijeenkomsten na schooltijd. Er zijn ook twee bijeenkomsten voor de ouders.
Meedoen is gratis voor kinderen uit gemeente Leusden. 

Meer weten over de start van de groep? Mail: Corinne Mooren

'Mick is vrolijker en neemt nu vriendjes mee naar huis'

Bij Kameleon Thuis

Voor kinderen waarbij er thuis stress is, bijvoorbeeld door ruzies, een ziek gezinslid of geldzorgen is er Bij Kameleon Thuis. De groep is een veilige plek waar ze spelenderwijs leren omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en krijgen een extra steuntje in de rug. De training wordt gegeven aan twee leeftijdsgroepen: 4 – 8 jaar en 8 – 12 jaar. 

In het voor- en najaar start bij voldoende aanmeldingen een groep. Meer weten over de start van de groep? Mail: Corinne Mooren

Hier ben ik!

Voor kinderen die bijvoorbeeld verlegen of onzeker zijn, moeite hebben om voor zichzelf op te komen of het lastig vinden om contact te leggen is er Hier ben ik! In deze groep leren ze met sport, spel en oefeningen, steviger in hun schoenen te staan, weerbaarder te worden en meer plezier te hebben met vriendjes. Hier ben ik! is voor kinderen die op de basisschool zitten.

Er is ook een speciale Hier ben ik! voor kinderen uit groep 8 om ze voor te bereiden op de brugklas.

In het voor- en najaar start bij voldoende aanmeldingen een groep. Meer weten over de start van de groep? Mail: Corinne Mooren

Bekijk in de activiteitenkalender wanneer groepen starten

Voor jongeren: Get Stronger

Voor jongeren is er Get Stronger. Er is een groep voor 12- 14 jaar en een groep voor 15 -18 jaar.

Get Stronger is bewegen, maar ook leren en durven praten. Over alles wat je bezighoudt. Over leuke en over lastige dingen. Zoals:

 • Wie je bent of wilt zijn
 • Vrienden die iets van je willen
 • Ouders die gaan scheiden
 • Een chronisch zieke ouder, een broertje of zusje met een beperking,
 • Verslaving
 • School 
 • Je alleen voelen
 • Enzovoort

Bij Get Stronger staan jongeren er niet alleen voor. Ook na de groepsbijeenkomsten blijft contact met de trainers mogelijk. Bijvoorbeeld via de whats app groep of door samen naar een activiteit te gaan.

Meer weten over de start van de groep? Mail: Corinne Mooren

Voor scholen: Hier zijn wij!

Niet elke klas is vanzelf een fijne, veilige plek. Daarom is de training ‘Hier zijn wij’ ontwikkeld. Groepen van verschillende scholen in gemeente Leusden hebben deze training al gevolgd.

Meer weten? Mail naar k.degroot@lariks-leusden.nl

 

'Ik app nog met Roel de trainer. Of zie hem op de BMX baan'

Over de trainers

De groepen en trainingen van Lariks worden begeleid door ervaren en deskundige trainers. Zij begeleiden met z'n tweeën een groep. Blijkt tijdens een groep of training dat een kind/jongere meer of persoonlijke begeleiding nodig heeft, dan wordt dit in overleg aangegeven bij de ouders/opvoeders. 

 • Alle trainers van Lariks zijn SKJ geregistreerd.

Meer weten over de start van groepen voor kinderen/jongeren

Kijk in het activiteitenoverzicht of er een groep start (typ de naam van de groep in de zoekbalk). 

Staat de groep waar u belangstelling voor heeft er niet bij? Mail dan naar officeondersteuning@lariks-leusden.nl. U kunt dan eventueel ook alvast op de wachtlijst worden geplaatst.