Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers zou het leven in gemeente Leusden anders zijn. Samen met vrijwilligers worden er activiteiten georganiseerd. Ook bieden vrijwilligers één-op-één ondersteuning aan inwoners. Lariks is er voor vrijwilligers en voor vrijwilligersorgansaties. 

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk - Samen voor elkaar! 

Aan Lariks zijn ± 150 vrijwilligers verbonden. Deze zogenoemde Lariks vrijwilligers zijn actief voor o.a. AutoMaatje, SMS, Maatjesproject en Fonds Samenlevingsinitiatieven.

In gemeente Leusden geeft ± 52% van de inwoners aan dat zij actief zijn als vrijwilliger. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde. En toch zetten we in op groei van het aantal vrijwilligers. Want vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de samenleving. Bovendien is vrijwilligerswerk mooi. Het geeft een goed gevoel! 

Wordt u ook vrijwilliger?

Vrijwiligerswerk is er in alle soorten en maten. Ook de tijd verschilt. Van een dag per week tot een paar uur per maand of op projectbasis. 

Wat kiest u? Wordt u Maatje, chauffeur, activiteitenbegeleider, steungezin, taalcoach, voorleesouder, kok, budgetcoach. Of misschien wel riksja bestuurder, snoei-expert of schaakmaatje? 

Boekje vrijwilligerswerk in gemeente Leusden 

Vrijwilligersverzekering

Alle vrijwilligers in gemeente Leusden zijn verzekerd. Op www.vrijwilligersnet.nl leest u hier meer over. 

'Dit is echt mijn allermooiste baan!'

Vrijwilliger gezocht! 

Om u te helpen bij het werven van vrijwilligers is er de online vrijwilligersvacaturebank. U kunt hier in een aantal stappen een vacature plaatsen. De vacature staat direct online.

Lariks vraagt via social media en berichten in de lokale krant regelmatig aandacht voor vacaturebank en de daar geplaatste vacatures.

 

Vacature plaatsen in vrijwilligersvacaturebank
'Ik kom altijd met een glimlach thuis van deze baan'

Blijven leren en ontwikkelen

Vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan diverse trainingen en bijeenkomsten die Lariks organiseert. Zo biedt vrijwilligerswerk u de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling en vergroting van uw kennis en vaardigheden. 

Waardering voor vrijwilligers

Elk jaar organiseert Lariks voor haar vrijwilligers een feestelijke eindejaarsbijeenkomst met voor iedereen een presentje.

Algemene waardering vrijwilligers

In gemeente Leusden zijn diverse onderscheidingen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Lees meer over de onderscheidingen.

 

Voor vrijwilligersorganisaties 

In opdracht van gemeente Leusden biedt Lariks ondersteuning aan vrijwilligersorganisaties en wijkverenigingen. We spelen in op de behoefte van de organisaties. 

Dit doen we onder andere:

Goed om te weten:

Alle vrijwilligers in gemeente Leusden zijn verzekerd via Vrijwilligersnet Nederland

Zet een vrijwilliger in het zonnetje!
'Goed voor mijn CV en zo tof om anderen blij te maken''

Nieuws en activiteiten

Gratis in het vrijwilligers- boekje
Afbeelding bij nieuwsbericht: Vrijwilligersboekje – doet u ook mee?
Afbeelding bij nieuwsbericht: Vrijwilliger Monique Koch in het zonnetje gezet
Huiskamer van Leusden

Vind uw mooiste baan!

Vrijwilligersvacaturebank