Je kunt nu aanmelden voor:

Meer weten over trainingen en activiteiten over OPVOEDEN? Kijk dan hier.

kinderen

Voor kinderen en jongeren

Steviger in je schoenen staan, jezelf verbeteren, leren omgaan met situaties, zorgen delen? Lees hier meer over het aanbod. Kijk links bij Nu aanmelden voor het actuele aanbod. 

Hier ben ik!

Veel kinderen kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Omdat ze bijvoorbeeld verlegen of onzeker zijn, moeite hebben om voor zichzelf op te komen of het lastig vinden om contact te leggen. Hier ben ik! leert kinderen met sport, spel en oefeningen, steviger in hun schoenen te staan, weerbaarder te worden en meer plezier te beleven aan sociale contacten.
De training wordt gegeven door een ervaren trainer van Lariks die gespecialiseerd is in de begeleiding van kinderen in samenwerking met een Buurtsportcoach. Hier ben ik! bestaat uit 8 bijeenkomsten na schooltijd en wordt meerdere keren per jaar gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen tussen 9 en 12 jaar. Kosten: € 40,-.

Lees hier reacties van deelnemers aan Hier ben ik!

KIES helpt kinderen bij een echtscheiding

Kinderen kiezen niet voor een echtscheiding. Het overkomt ze. KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding en is professionele begeleiding en hulp voor kinderen die daar behoefte aan hebben. KIES maakt kinderen sterker in het omgaan met de situatie. Er zijn ook bijeenkomsten voor de ouders. In een KIES groep worden kinderen begeleid door gecertificeerde KIES professionals van Lariks. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden.
Goed om te weten: Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert.

Bij de Kameleon thuis

Soms gebeurt er iets in een gezin en weet een kind niet zo goed wat hij of zij daar mee kan. Denk aan ruzies, een scheiding, iemand die al een tijdje ziek is of spanningen die ergens anders door ontstaan. Veel kinderen kunnen hier niet mee omgaan of denken zelfs dat het hun schuld is.

Bij De Kameleon Thuis leert kinderen dat ze niet de enige zijn waarbij er thuis iets is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en een extra steuntje in de rug krijgen. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis. De training wordt gegeven aan twee leeftijdsgroepen: 4 – 8 jaar en 8 – 12 jaar.

Wat leren kinderen?

Kinderen leren waar de spanningen vandaan komen, leren gevoelens te herkennen, zich te uiten en hun grenzen aan te geven. Dit alles doen ze samen met de handpop Kamil de Kameleon. De trainers doen oefeningen en spelletjes, vertellen verhalen en er wordt geknutseld. 

Bij De Kameleon Thuis bestaat uit negen bijeenkomsten voor kinderen. Voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over de invloed van spanning en stress op de kinderen. Ook worden handvatten gegeven hoe daar het beste mee om te gaan. Na afloop van de training zijn er eindgesprekken.

Bewegen voor jongeren met ASS of ADHD

Voor jongeren met ASS of ADHD is het niet altijd makkelijk om aansluiting te vinden bij een reguliere club of vereniging. Speciaal voor hen die wél willen bewegen maar (nog) niet weten hoe of waar is deze groep er.

Misschien wil je eerst ontdekken welke sport je leuk vind of waar je goed in bent. Of misschien vind je het wel spannend om naar een ‘gewone’ sportclub te gaan omdat je niet weet hoe het er daar aan toe gaat. Wat de reden ook is dat je bij Mirjam komt sporten: plezier en bewegen staan voorop.

We komen wekelijks op dinsdag van 15.30 tot 16.30 bij elkaar. De lessen vinden plaats op het veld bij Roda, we verzamelen bij het groene hek naast Impala.

Aanmelden of meer informatie bij Mirjam Hagenaar: m.hagenaar@lariks-leusden.nl

Get stronger!

Voor jongeren tussen 13 – 17 jaar is er Get Stronger. Bewegen, maar ook praten. Over leuke en over lastige dingen: vrienden die iets van je willen, ouders die gaan scheiden, een chronisch zieke ouder, een broertje of zusje met een beperking, verslaving, school, alleen zijn, geloof, angst. Wat doe je en wat denk je als het gaat over jou en jouw leven? Bij Get Stronger! sta je er niet alleen voor. De trainers Marcillia (Kiyoco) en Roel (buurtsportcoach Lariks) gaan met jou en de andere deelnemers aan de slag. Dat is vast even wennen. Tot je ontdekt dat het werkt.

Meer informatie? Mail Roel: r.brinkman@lariks-leusden.nl

JIL Hangout

Elke woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 15.15 – 17.15 uur is er JIL Hangout. In de Kleine zaal van Fort33 in De Kleine Zaal chillen, poolen, gamen (PS4), tafelvoetballen, kletsen, spelletjes doen en muziek draaien.Door Corona is er (nog) geen horeca mogelijk. Natuurlijk gelden er wel strenge maatregelen:

  • Online registreren
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
  • Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar. Hij mag af als je gaat zitten
  • Maximaal 10 personen naar binnen
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf thuis of laat een negatieve testuitslag zien
  • En natuurlijk: Hou die anderhalve meter afstand !

Ook tijdens JIL Hang Out! Bij controle zijn boetes voor eigen rekening, Minimaal 1 dag van tevoren online aanmelden  via:

https://docs.google.com/forms/d/1cu-tD6Ky2UGcw8HtHurcYcBaaH48GreIDUjhD9Ed6oE/edit?ts=6048eb05

Over de Brug

Over de Brug is een ontmoetingsgroep voor kinderen die in september 2020 starten in de brugklas en loopt van oktober 2020 tot februari 2021.  De groep biedt een veilige plek voor de deelnemers om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Er wordt gewerkt aan thema’s waar bruggers mee te maken krijgen. Vaste onderdelen zijn huiswerk plannen en maken, je plek vinden op school, vrienden maken en omgaan met groepsdruk.

Naast de vaste thema’s is er aandacht voor onderwerpen die de deelnemers zelf aandragen. Ontmoeting en ontspanning, met leeftijdsgenoten, is belangrijk binnen de groep. We zorgen er dan ook voor dat daar altijd voldoende ruimte voor blijft.

De groep komt gedurende het project wekelijks bij elkaar en wordt begeleid door een jongerenwerker. Deelname is gratis, opgeven is verplicht.

Meer informatie k.degroot@lariks-leusden.nl

Over de Brug is nadrukkelijk GEEN bijles of huiswerkinstituut. Ontmoeting en peer to peer contact staan centraal, huiswerk maken is slechts één van de onderwerpen waar aan gewerkt wordt tijdens deze middagen

Kick-Ass

Kick-Ass is een ontmoetingsgroep voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud met ASS. Tijdens de bijeenkomsten ontmoeten de deelnemers leeftijdsgenoten met ASS hebben en daarmee tegen vergelijkbare situaties  aanlopen in het normale leven.

We bieden de gelegenheid ervaringen te delen, een plek om aan een half woord genoeg te hebben. Tijdens de activiteiten die worden aangeboden is er volop ruimte om sociale vaardigheden te oefenen en is er aandacht voor het aangaan en onderhouden van vriendschappen. Tot slot is het hebben van een leuke avond en het ontdekken van talenten van jezelf én anderen een belangrijk element van Kick-Ass.

De deelnemers komen om de week bij elkaar in Fort33, op dinsdagen van 18.30 tot 20.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Wekelijks instromen is mogelijk.

Aanmelden of meer info bij Lennert Bont lennert@fort33.nl

Girls Only

Girls Only is een plek voor meiden van 14 tot 18 jaar oud. Om de week op dinsdagen tussen 19.30 en 21.00 komen de meiden en een jongerenwerker bij elkaar in Fort33.

Het is een groep waarbij thema’s die voor meiden in deze fase belangrijk zijn centraal staan. Allerlei onderwerpen waar meiden in deze leeftijd tegenaan lopen worden besproken, zowel op initiatief  van de meiden zelf als op initiatief van de jongerenwerker. Onder andere uiterlijk, gezonde levensstijl,  relaties, vriendschap, school en middelengebruik komen ter sprake. Als het gaat om gezonde leefstijl speelt de buurtsportcoach een belangrijke rol. De meiden zelf hebben een belangrijke stem in het programma en de gespreksonderwerpen, daarnaast wordt ingespeeld op actualiteiten. De activiteiten zijn divers: van een kickbox les tot bowlen, van een thema avond over omgaan met geld tot een make-up workshop en van een improvisatie les tot het schrijven van een eigen lied.

Deelname aan de groep is gratis, aanmelden is verplicht en kan bij Kim: k.degroot@lariks-leusden.nl

Beweegloket voor kinderen en jongeren

Kinderen die zich niet zo fijn voelen in een ‘gewone’ sportles of niet weten wat bij ze past, zijn ook welkom bij het Beweegloket. Mirjam Hagenaar helpt ouders en kinderen graag op weg. “Het gaat niet om wat je kind heeft, maar om wat het nodig heeft”. Lees hier een mooi voorbeeld van tennis op maat. 

Meer informatie bij Mirjam Hagenaar: m.hagenaar@lariks-leusden.nl

Fort33: ontmoetingsplek voor  jongeren en ouders

In Fort33 worden in samenwerking met jongerenwerkers, buurtsportcoaches en vrijwilligers allerlei activiteiten georganiseerd voor jongeren en hun ouders/opvoeders. Van een thema-avond over zakgeld en een weerbaarheidstraining voor basisschoolkinderen